Betonpoeren

Met prefab betonpoeren biedt DB Betonwerken een snelle en goedkope mogelijkheid om staal te funderen. Bij een laag die voldoende draagkracht heeft op circa één meter beneden peil, kan funderen op betonpoeren een aantrekkelijke optie zijn. Uw constructeur dient de minimale afmetingen van de voetplaten te bepalen. De opstort van de betonpoer zijn standaard voorzien van twee of vier ankers (draadeinden), waarop de staalconstructie gemonteerd kan worden. De maatvoering van de staalconstructie is variabel.

Bij een standaard betonpoer wordt uitgegaan van één opstort centraal in het midden van de voetplaat. Andere alternatieven bespreekbaar.

Montage

De prefab betonpoeren moeten worden geplaatst op een stevig zandbed van ongeroerde grond of een verdicht zandbed. Het is belangrijk dat dit grondbed zuiver horizontaal en effen op diepte is ontgraven. Houdt u bij montage een kruiwagen met zand paraat, zodat oneffenheden van het grondbed tijdens de montage aangevuld kunnen worden. Het is belangrijk dat de afdracht van de krachten van de poer op het grondbed zo goed mogelijk gespreid worden.

Esthetische aspecten

In de meeste gevallen zullen er geen bijzondere esthetische eisen gesteld worden aan de prefab betonpoeren. Mocht dat om wat voor reden dan wel het geval zijn, dan kunt u dat altijd met DB Betonwerken overleggen.

Afspraak maken?

Met DB Betonwerken uit Nederland bent u verzekerd van een snelle bouw, door de levering van de prefab betonpoeren van zelfverdichtend beton. Maak vandaag nog een afspraak door te bellen naar (0512) – 362 754 of door het contactformulier in te vullen.